четвъртък, 3 май 2012 г.

Game of Thrones, The Ghost of Harrenhal! Season 2 Episode 5 - Review

И тази седмица закъснявам с ревю-то на новия епизод на Game of Thrones, но какво да се прави. От една страна нямах достатъчно време, а от друга ме мързеше.




"Ghost of Harrenhal" имаше някои доста интересни моменти, но те не бяха чак толкова шокиращи и напрегнати както в "Garden of Bones". Все пак този епизод ми хареса повече от миналия....

Началото беше доста интересно. След "спречкването" на хълма между братята Баратеон, лично аз нямах търпение да видя битката между тях. Тук се намеси и "детето" на Станис, което в ролята си на призрак - се появи, уби Ренли и си отиде. Така Станис получи цялата армия и флот на брат си, което увеличи армията му многократно и му дава по-голям шанс да победи във войната. В миналият епизод се запитах дали Станис знае за своето дете... Е след този епизод, смятам че той е знаел какво се е случило в пещерата, а после е знаел и какво ще се случи с брат му.
След смъртта на Ренли, хората които искат да победят във войната намаляха. В момента имаме  Ланистър срещу Баратеон срещу Старк срещу Таргериан(тя официално все още не се бие)

Та като заговорихме за Денерис, искам да кажа колко много съм доволен, че най-накрая има развитие около нейния герой. Тя вече не се бори за оцеляване, жива е здрава е и вече е насочила поглед към железния трон. След като получи предложение от Ксаро за сватба нейното решение ще е доста важно за филма. Ако тя приеме, очаквам да се включи във войната веднага. Ако не приеме, ще пътуват към Вестерос, за да получат тамошната подкрепа, което пък би довело до провлачване на героинята още. Това провлачване пък би довело до порасването на драконите на Денерис и така тя ще влезе в битката за трона с дракони, което би било мега-хипер-найс.

Друг главен герой около който се бе наблегнало в епизода бе Аря Старк. Нещата около нея също станаха много интересни. След като тя уби Чузуик има право да назове още двама човека, които след това ще умрат. Макар, че ще е доста трудно да се случи, очаквам че тя ще желае да убие или "Планината", или Тайвин Ланистър, или Джофри. За последните двама ще бъде доста трудно, но очаквам да кажаме "Чао, Чао" на "Планината".

След като Станис показа, че тайното му оръжие е неговото "дете" дойде моментът, в който ни  показаха и тайното оръжие на Кралски Чертог - адски огън. Така ни се разкриват тайните оръжия на биещите се за трона владетели:
Старк - Вълчища
Баратеон - призрак
Таргериан - Дракони
Ланистър - адски огън

В епизода най-накрая видяхме и случка от севера. Нещата и там ще станат интересни след като Джон Сняг и отряда от който е част ще ходят да убиват съгледвачите на диваците. След като не се даваше достатъчно време на събитията от въд Вала в епизодите до сега, очаквам вече да гледаме Джон Схяг по-често.

Интересни неща ще се случват и около Winterfell където очаквам битка Грейджой - Старк.

The Ghost of Harrenhal бе епизод, който даде тласък на случките през втория сезон на Game of Thrones. От тук нататък ни остава да гледаме какво ще се случи с героите в сериала.... Еми като заключение това измъдрих ииии те така.

Ето го и трейлъра за 16 епизод на Game of Thrones:

Няма коментари:

Публикуване на коментар