сряда, 15 февруари 2012 г.

Спираме ACTA! Бойко поема тази отговорност!

 Снимка: Impact Press Grouр
Министерският съвет спира ратификацията на международното търговско споразумение ACTA, обяви премиерът Бойко Борисов.
Той каза, че поема цялата политическа отговорност за това решение и очаква да бъде атакуван от международни организации за това решение.
Борисов допълни, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков много великодушно е поел вината. 
На пресконференция вчера Трайков обяви, че внася в Министерския съвет предложение за спиране на ратифицирането на ACTA и допълни, че поема пълната политическа отговорност за негативните реакции на обществото срещу спорния законопроект.
Трайков даже обяви, че е готов да подаде оставка, ако премиерът му я поиска.
"Не мога да приема, че той носи отговорност за АСТА", отсече днесминистър-председателят и прекрати темата с евентуалната оставка на министъра.
Бойко Борисов бе повече от категоричен, че преговорите за приемането на ACTA са започнали още при предишното правителство и няма как БСП да претендират, че сега научават.
По думите му бившият премиер Сергей Станишев е изготвял преписката и е участвал в обсъжданията на ACTA в Европейския парламент, а бившият еврокомисар Меглена Кунева е водила преговорите в Еврокомисията, нещо, което тя категорично отрече.
"Социалистите са водили всички тези преговори. Как не отидоха само на протеста да го оглавят за това, което те са договаряли. И както за всичко останало, контрата остава пак у правителството, сега ние ще понесем политическата отговорност пред Брюксел с вземането на това решение днес", ядоса се премиерът.
Борисов обяви още, че евродепутатите на ГЕРБ няма да подкрепят ратифицирането на споразумението в Брюксел.
"Законодателството на България за борба с пиратството и защита на авторското право е достатъчно строго и няма нужда да се въвежда ACTA", завърши премиерът. 

Ако вярвате на думите на министрите ни можете да си отдъхнете, а ако не.............

Аз лично съм в средно положение. Изключително много се радвам, че няма да приемем ACTA, а от друга страна си имам едно наум!

Взето от: dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар