четвъртък, 31 май 2012 г.

Game of Thrones, The Blackwater! Season 2 Episode 9 - Review

Целият 2 сезон на сериала се бе градил за този епизод. Това е кулминацията на 2 сезон и смело мога да кажа, че "The Blackwater" е и епизодът, който най-много ми хареса до сега.




След като целия 2-ри сезон се градеше около битката между Станис и Джофри за трона, е нормално, че в "The Blackwater" гледахме само обсадата на Кралски чертог, което на мен ми хареса.

Интересното обаче е, че хората създали сериала направиха така, че да искаме, хем Джофри да загуби, хем да спечели.Защо ли?:
- От една страна исках Джофри да загуби, защото няма нито една причина поради, която аз или някой друг да го харесва в сериала.
- От друга страна е Тирион Ланистър, който на мен ми е любимец в сериала още от 1 сезон и той е единственият "симпатичен" на публиката Ланистър.

Станис Баратеон и Джофри Баратеон се различават във всяко едно отношение по-между си (каква изненада xD). Станис повежда хората си в битката, докато Джофри решава да се скрие. Станис казва речта, с която кара хората си да  влязат в битка, а Джофри дори не стига до реч и т.н.

В епизода обаче не стана ясно какво стана с Огнената жрица, която помагаше на Станис. Ние видяхме действието на Адския огън, което бе страховито, а ефектите които го пресъздадоха бяха невероятни. Така Тирион използва своето "тайно оръжие", но уви не успяхме да видим духа, който уби Ренли.

Трябва да кажа, че речта на Тирион бе страхотна, а тази на Станис(то май не се брои за реч), не чак толкова. След като в миналият епизод видяхме как племената от "Речната Долина" викаха "Half-man" в името на Тирион, сега видяхме и Кралската армия да го прави.

Отново събитията около Санса, заеха част от епизода. Санса като персонаж израстна много през този 2-ри сезон. Видяхме Санса в разговор в кралицата, когато кралицата бе пияна и доста откровена със севернячката. Кралицата каза, какво ще се случи ако Станис завземе града, тя научи Санса кои са оръжията на една жена.

Краят на епизода беше повече от епичен, когато видях войниците(не мога да се сетя за името на предводителя им) които влизат през вратите в залата, си помислих, че Станис е победил, но след това видях Тайвин и си казах "Какво?" и накрая той обяви, че са спечелили. Това ще даде време на Роб Старк да се справи с проблемите на север, които има.

Този епизод бе и най-добре направения от към атмосфера. Особено със сфиренето на барабани и камбана в началото. Ефектите бяха на ниво, но както обикновено, частта с разчленяването на тялото бяха пресилени.

Оценка: 10/10 = Excellent!

Ето го и превюто, за следващия епизод, което е меко казано... СТРАХОТНО:




WHAT IS DEAD MAY NEVER DIE....!

3 коментара:

  1. Аз мразя Джофри и за миг даже не съм искала да спечели и по принцип нямам определени очаквания оставям се да ме изненадат, ама Джофри този път беше жалък. Другото което ще отбележа е че споделям мнението ти за ефектите, бяха страхотни, включително и тези моменти които си отбелязал като несполучливи. Ако трябва да съм откровена - серията беше перфектна - историята имаше разминавания от тази от книгата, но ми хареса.
    Кралица Церсей :lol: такъв смях ме напушва като се сетя, първата дума за която се сещам е к..а, а не извинявам се пияна к..., и ако някой ме упрекне за думите ми веднага ще го репликирам с нейните за репликата й към Санса, че единственото нещо което ще ценят у нея е това между краката й :)
    Санса в първи сезон беше празноглава кукла Барби, но този сезон тя вече порасна - харесвам я ... вече, в този епизод задаваше много интересни въпроси и така добре подканяше към откровение нейно пияно величество, всъщност Церсей я мрази повече и от Джофри, защото Санса е това което тя никога не е била :) Мисля че Санса съжалява, че не ходи на уроци с Аря по фектофка щеше да е интересно, след като Аря успя с един замах да повали Джофри представям си Санса с тая натрупана омраза сигурно ще го изрисува подобаващо - щеше да е интересно.
    Пич когато правеше характеристика на Тирион пропусна да кажеш, че той се изплаши и на мен ми е симпатичен ама е Ланистър.
    За Аря, Роб, Джон и останалите 10 епизод остана малко 3 дни :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че няма човек, на когото Тирион да не е допаднал като персонаж и съм сигурен, че много хора му се радват. Казах, че много хора не биха искали Станис да спечели, защото ако той победи ще видим и Тирион мъртъв, което би било много жалко, защото той е невероятен герой.

    Между другото от IGN казаха нещо много интересно. Тирион всъщност е най-добрата "ръка", която сме гледали в сериала. Той притежава чест, подобна на тази на Нед Старк, но в някои случаи е способен да я забрави. Точно по честта има известна прилика с Нед. Ако си спомняш, в първия сезон Нед каза на Варис, че има вяра на своите хора, а в този епизод, Тирион каза, че има вяра на неговия скуайър (Под).

    Че кралицата мрази Санса - това е ясно. В същото време обаче Церсей научи на Санса и на много полезни неща, които ще и помогнат да оцелее в Кралски Чертог(Например, каза и да обича само децата си и т.н.). Точно тези съвети, помогнаха на Санса да израстне. Тя вече не е скромната севернячка,а вече вижда реално представата за положението си (Не е заслепена от Джофри). Точно за това израстване говоря и точно то е причината много хора да харесат Санса за героиня през 2-ри сезон на Сериала...

    Това относно Санса като боец с меч отново не би свършило работа, защото една дама в двореца, няма как да носи оръжие със себе си. Плюс това Джофри го пази Кралската стража. Варианта Санса да убие Джофри докато са насаме също отпада, защото те на практика не са оставали насаме xD, а останат ли насаме.... жална и майката на Санса xD xD (rofl).

    10 епизод ще направи нещо, което много ще ме натъжи - ще направи нещата супер интересни и после ще си има да чакаме до другата пролет за друг сезон.

    ОтговорИзтриване
  3. Джуджето буди някакви симпатии, умен, пресметлив и хитър, абе Ланистър, но чак пък да го сравняваш с Нед Старк!


    Това за Санса и Джофри за съжаление е вярно :)

    ОтговорИзтриване