петък, 13 януари 2012 г.

Minecraft затворен на 18 Януари в протест срещу SOPA


След като SOPA(Stop Online Piracy Act) наказа Red 5 Studios да пуснат бетата на Firefall на 18 Януари, когато се очакваше бетата на играта, и плюс това ще затвори сайта на Red 5 Studios за целият ден(18 Януари), някои гейм студиа обявиха, че няма да работят на 18 Януари като така показват своята съпричастност.
Главният директор на Mojang студио Markus Persson обяви на своята страница в Twitter, че на 18 Януари mojang.com и minecraft.com ще бъдат offline като протест срещу SOPA. Колко дълго обаче двата сайта ще бъдат offline не е ясно.

Може би си мислите, че няма да можете да играете Minecraft за известно време? Ако играете Minecraft от minecraft.com естествено няма да можете да играете играта. Обаче ако сте си изтеглили играта вие ще можете съвсем спокойно да играете.

И така Mojang се присъедини към Epic Games, Runic Games, Riot Games и Red 5 Studios, които ще затворят врати на 18 Януари като протест срещу SOPA! На съвсем различно мнение обаче са от The Entartainment Software Association, които твърдят, че гейм индустрията се нуждае от стабилна защита срещу пиратството.


Компаниите, които подкрепят действията на SOPA - NFL(National Football League) :O и  CBS ( родителя на Gamespot) твърдят, че трябва да има по-голяма защита върху продуктите на създателите. Опонентите им, като Google, Facebook, Twitter и Electronic Frontier Foundation, твърдят че действията на SOPA нарушава Първата Поправка на Американската конституция и в крайна сметка ще лиши Интернет от някои законни неща.

1 коментар: