четвъртък, 12 януари 2012 г.

Sony не се притесняват от мудното начало на PS Vita


PS Vita започна много мудно, но Sony въобще не се притесняват от това. Компанията твърди, че чрез ниските продажби в Япония не може да се предвиди какво ще стане, когато конзолата бъде пусната в Северна Америка и Европа. [PS Vita отчете много ниски продажби тази Коледа в Япония. Вижте в края на статията за нещата за класацията]



"Едно от нещата, които научихме при продажбите на PS1, PS2, PSP и PS3 е да не предсказваме какво ще се случи в Европа и Северна Америка по това какво се случва в Япония. Първо трябва да видим какво ще се случи в Европа и Северна Америка и после да говорим по въпроса" - твърди Sony Europe President и CEO - Jim Ryan.

"Просто е прекалено рано за правене на каквито и да е заключения" - продължава Ryan.

"Има много голяма разлика между Европейския, Северно Американския и Японския пазар. Аз мисля, че в момента пазарите имат много по-голяма разлика, отколкото имаше в миналото"

Ryan завърши като каза, че компанията се стреми към добър международен старт, а какъв ще е той не може да се съди по Японският старт:

" Не може да се предположи какъв ще е старта в Европа по това какъв беше старта в Япония! В момента има много pre-order поръчки и се стремим да направим така, че всичко да е готово за 22 Февруари."

Пишат от IGN.com

Ето и продажбите за тази Коледа в Япония:

3DS - 197,952
    PS3 - 67,199
    PSP - 62,746
    Vita - 42,648
    Wii - 33,208
    DSi XL - 3,356
    Xbox 360 - 2,453
    DSi - 2,418
    PS2 - 1,659
    DS Lite - 28

Няма коментари:

Публикуване на коментар