вторник, 3 януари 2012 г.

Review [PSP Mini] The Marbians


Снощи докато се ровех из psv-bg.net забелязах тази игра и реших да я поиграя, защото ми се играеше нещо безгрижно и забавно. Та така подкарах играта и магията ме завладя.





Геймплей:
The Marbians  е най-забавната игра, която съм играл до сега и това мога да го заявя смело. Дори клипа, който съм показал по-горе доказва мойте думи. Главната цел е проста - да стигнете до главния кораб като докато стигнете трябва и да събирате Moon Rocks, но за тях ще ви кажа в историята на играта. Та така докато стигнете до вашия извънземен кораб вие ще можете да се отблъсквате от стени, да будите други marbian-и, да влизате в портали за телепортиране или в черни дупки и какво ли още не! Като цяло геймплея е разнообразен и кратък. Като за мини обаче продължителността е нормална. Общо взето разделена на 3 големи мисии с от по 24 под мисии в тях.


История:
Честно казано не се набляга на историята. Единственото нещо, което разбирате е, че действието се развива в Roswell, New Mexico през далечната 1947 година и извънземен кораб се разбива в тавана на някаква къща. За да разберете повече обаче трябва да влезете в официалния сайт на играта - цък . Там разработчиците ви казват всичко това плюс, че всъщност главните герои са два marbian-а , които се казват Fling и Flick. Другото е ясно - трябва да им помогнете да стигнат до своят извън земен кораб и от там да си идат на планетата. Историята не е развита с клипчета и такива неща и общо взето каквото ви кажат с това си оставате.

Графика:
При повечето минита с 2D изглед графиката е перфектна и тук това не се променя.. Много съм очарован от главното меню, което е изрисувано така, че да допринесе чувството, че сте в 40-те години на XX век. Друго по графиката няма какво да кажа.

Звук:
Музиката в играта е приятна, но е само една и съща. Това обаче не ми се отрази кой знае колко, защото през по-голямата част от играта не си бях пуснал звуците на PSP-то.



Оценки:

Геймплей: 8 - кратка е играта и ако беше с около още 3-4 часа по-дълго можеше и леко да омръзне.
История: 5 - една от слабите звена на играта
Графика: 10 - No words
Звук: 5 - еднообразен, но все пак приятен.

Средна оценка: 7

Играта може да се закупи от APP Store на цена от 0.99$. Можете и да я купите от Android и мисля, че е напълно безплатно. Определено ако имах по-хубав телефон бих си купил игрицата! 

Като за финал ви оставям с оценките на Kotaku, Mobile Game Buzz, 148Apps и Gamezebo:


Няма коментари:

Публикуване на коментар