събота, 10 декември 2011 г.

Review [PSP] Lego - Harry Potter: Years 5-7



Ето, че продължението на "Lego - Harry Potter: Years 1-4" вече е тук! С какви впечатления съм останал от играта ще ви споделя в тази публикация. Нека феновете или хората гледали филмите за Harry Potter да ме извинят ако има грешки. Аз не съм гледал филмите!


Самото начало

Още в началото, когато трябва да натиснете "start" бутона може да се забележи как обикаляте около Hogwarts и графиката е чудесна. Главното меню е малко като обем и се свежда до: Load Game, New Game и Option, като така се опростяват нещата. На заден фон се вижда синя мъгла, която е синя и общо взето останах с добри впечатления от главното меню.
 Ако дадете New Game играта ви пренася веднага в Chapter 1 - Year 5! Ако обаче вече сте играли играта и натиснете Load Game ви очаква приятна изненада.....

Меню + Игра = Hogwart (Hub)

Hogwarts или (Hub) е едно интересно нововъведение. Това е меню, в което играете. Напрактика Hub представлява главната зала на академията. Там вие ще можете да правите много интересни неща:
- Да правите дуели с другите герои(приятели, учители и врагове) в Hogwarts Dueling Club. Противниците са в отделни подменюта и всяка следваща "група" ще ви носи повече монети при победа.
-Да си изберете герой, с който да обикаляте Hogwarts. Можете дори да избирате направени от вас герои
- В Hogwarts Trophy Room можете да видите нещата, които сте спечелили ако евентуално съберете всички шапки или монети от някоя мисия.
- Да си създадете свой собствен герой. За жалост не се е обърнало кой знае какво внимание на тази част. Общо взето не можете да си избирате цвят на косата, а той ви идва с определената прическа. Всички прически, дрехи и изражения са взаимствани от някои от героите. Така че забравете за свой уникален герой, който да е напълно различен от другите.
- Да си купите екстра или още герои. Не е голяма "далавера" да си купите герой, защото евентуално можете да си го отключите от някоя мисия. Затова е по-добре да си вземете някоя екстра, но пък са с доста високи цени
- И докато се разхождате от едната част на Hogwarts до другата за да отидете да си направите герой или да се доелирате вие ще имате възможността да увеличите монетите си като ги: събирате от пода, паднат от някой предмет, който сте разрушили или ако съберете книги. В Hogwarts обаче не можете да говорите или да се биете свободно срещу някой. Примерно ако атакувате някой той няма да ви отвърне! Ще имате и възможността да се Load-нете до там докъдето сте стигнали като за всички chapter-и от Years 5,6,7 си има определени стаи.

Бойна система


В играта ще имате възможността да се биете както с магическа пръчка, така и с мея или с юмруци, като се сетим, че играта е само за магии това е много приятна изненада. Битките ви с пръчка ще могат да са от типа "стрелай и блокирай" като при този случай седите на едно място и само стреляте или блокирате с пръчката. Има случай обаче когато ще можете да обикаляте из картата докато противника ви стреля и евентуално го убиете. С меча и ръкопашния бой няма да имате официални битки, но ще може евентуално да разрушавате някои неща из света на играта. Макар само за веднъж в играта ще имате възможността да се справите с противниците си като ги хващате в капани. Битките с босовете не са трудни. Обикновенно трябва да избягат от един удар, след което да намерите нещо и с магия или да му го пуснете върху главата или да го измокрите с вода от фонтана. Общо взето забравете за размяна на удари със огромни змейове и такива неща.

Геймплей:


Играта е приятна, интересна, забавна и разнообразна. Предлага нещо ново и определено в тази пустош от заглавия през 2011 е интересна придобивка. В играта ще можете да правите какво ли не! Магиите, с които разполагате са много разнообразни и интересни. Ще можете да ставате невидим, да призовавате животни и какво ли още не. Няма да има момент, в който играта да ви омръзне, защото тя предлага нещо ново с всяка изминала мисия. Атмосферата е приятна и ще можете както да летите с метла, така и да играете под водата или на земята. Ще трябва да сглобявате разни неща, за да минете по-напред и в повечето случаи трябва да мислите как да отворите врата или нещо друго. Можете да очаквате всичко от играта!

Графика:


Докато гледате някое видео графиката на играта е много красива. Да не говорим пък докато играта зарежда, тогава може да се надявате само Load-ването (което е много бързо) да бъде по-бавно, защото картините са неописуемо красиви! Друг обаче е въпроса с графиката по време на игра. Тогава графиката на играта е средна и то като се има качеството за псп!

Звук:


Звукът е най-слабата част от играта. Вярно докато играете или сте в главното меню вие чувате една приятна мелодия, която е и от филма Хари Потър. Тогава обаче чувате звука от видео-то и направо се отвращавате! Мрънкането може да се приеме, все пак това е Лего игра и не може да очакваме героите да говорят, но се чува и някакво пращене и звука става гаден. Просто не мога да ги разбера създателите на играта.

История:

Историята следва филмовата история. На мен ми допада, а би трябвало да допадне и на по широката аудитория. Все пак филма се е харесал на толкова много хора заради(може би) историята и няма как да не дам максимална оценка.

Оценка:

Геймплей - 9
Графика - 6
История - 10
Звук - 5

Общо -7,50




Опция за преиграване


Това се среща рядко при компютърните игри, а да не говорим при PSP игрите. Просто за да отключите абсолютно всичко трябва да минете отново играта на Free Play режима. Такъв е бил и замисълът на самите създатели, защото има шапки, които се печелят при използване на магия, която се печели примерно след 4 мисии. Това увеличава удоволствието и самата дължина на играта.

Заключение:

Harry Potter: Years 5-7 е едно от най-добрите излизали легота. Играта си заслужава играенето, не само, защото в момента не излизат големи заглавия за псп, ами просто, защото си заслужава отделеното време!

Няма коментари:

Публикуване на коментар