понеделник, 17 юни 2013 г.

Aatrox, The Darkin Blade [Review]


Както обикновено, след като новият герой на Riot бе пуснат в PvP Store-a и хората си го купиха и започнаха да го играят, много хора го обявиха за Over Powered. Дори аз за момент си помислих, че е OP, но след няколко изиграни игри осъзнах, че това всъщност не е така!


Истината е, че Aatrox си е  Melee AD Carry. 

Такива герои са Tryndamere и Attack Damage Sion. И това означава, че е НОРМАЛНО Aatrox да вкарва прилично количество демидж с предмети. Все пак всяко AD Carry вкарва много демидж с много предмети.

Нека поговорим малко за уменията на героя.


Blood Well (Passive) – принципно това е доста хубав пасив. Възможността да се върнеш в битката веднага след като кръвта ти е паднала под 0-та е много хубава. Факта, обаче че трябва да натрупате N брой точки на Blood Well или както му е името, прави пасива неизползваем на 1-во ниво. Макар passive-a да е полезен когато атакувате противник под кула, то когато ви хванат всички и ви убият, то отново ще се върнете, за да ви убият пак.
Dark Flight – хубаво CC умение. Лошото в случая е, че с него влизаш директно в битката, а Aatrox не е от героите, които ще успеят да понесат демиджа, ако целият противников отбор му скочи.
Blood Thirst – мога да кажа, че съм фен на такива “passivespell-ве. Честно казано въпреки, че повечето Platinum играчи обявиха, че тази магия е доста зле направена, за мен  тя си е уравновесена. Факта, че човек трябва да знае кога да използва единия меч и кога другия, означава, че за героя ще се иска някакво умение. Правилото на 3-тата атака е добре направено, а Life Steal-a си е доста приличен, както и допълнителния damage от втория меч.
Blades of Torment – Още CC + добро количество damage. Аз лично предпочитам да max-вам тази атака първа. За нея няма какво да кажа.
Massacre (Ultimate) – Може би лек buff на ultimate би бил от полза. Да, увеличаване на range-a винаги е били +, но в повечето случаи просто ще трябва да скочите по средата на битката, а тогава range-a не е от значение

Героят не се нуждае от мощен buff или nerf. Дори може би лек buff би бил в негова полза. Най-вече на passive-a. Проблем за този герой обаче си остава изключително високата цена на build-a. Ако се feed-те ще можете да carry-те, но ако не се справите, то със сигурност ще имате големи проблеми с героя.

Build

Честно казано имам близо 10-15 игри с героя, но все още не съм в състояние да кажа един цял build за героя. Интересното е, че доста от познатите ни build-ве за Melee AD Carry просто не действат на този герой. Мога да предложа следния основен build

Blade of the Ruined King + Spirit Visage + Hydra

Тъй като героят е доста лесен за убиване, вие си решавате дали да build-те Spirit Visage или BOTR първо. Spirit Visage е изключително важен предмет за героя, защото увеличава self-regen-a, което означава повече life steal и повече кръв възвърната от passive-a!
Дори в този момент може да забележите, колко скъп е Core build-а на героя. Ще ви помогна със сметките:
2200(Spirit Visage) +  3200(BOTR) + 3500(мисля, че толкова струваше Hydra) = 8900 GOLD САМО за core build.
Естествено ако се доберете бързо до тези предмети, ще може да snowball-те брутално!


Ама къде бе младеж? Къде да.... играя героя?


Jungle? НЕ! Както доста хора, и аз бих определил Aatrox, като по-слаб вариант на Tryndamere в гората. Според мен Aatrox ще има повече sustain, но просто Trynd би си купил своите предмети по-бързо, когато разполага с ограниченото количество на  злато от гората. Както знаем jungler-те разполагат с ограничено количество gold и Aatrox просто не би паснал там.

Правилните места за Aatrox биха били Mid или Top. Там ще можете да фармите и да взимате килове като така ще достигнете своя build по-бързо. В средната линия ще срещнете доста squishy герои, които биха били лесна плячка. Остава си обаче и риска да ви pick-нат Pantheon и да бъдете изнасилен... Top Lane нещата също могат и да са добре и да са зле, тъй че дали ще играете Top или Mid зависи само от вас.


П.П. Някои хора из Интернедите говорят за Tank Aatrox. Днес или утре ще го изпробвам и ще изкажа своите впечатления.


1 коментар: