петък, 11 май 2012 г.

Game of Thrones, The Old Gods and the New! Season 2 Episode 6 - Review

The Old Gods and the New е със сигурност най-добрият епизод от 2 сезон на Игра на Тронове. Можете да разберете защо, в по-долните редове...




Шести епизод на Game of Thrones изобилстваше от интересни моменти! Това несъмнено е и най-въздействащият от всички епизоди до сега във втория сезон на сериала.

Началото беше доста шокиращо. Първоначално си помислих, че наблюдаваме някой сън на Бран, но уви не бе така. Развитието на Теон е много интересно, той първоначално беше от "добрите", а сега напрактика е от "лошите". Точно поради това негово преминаване(от добрите към лошите), всички в Winterfell бяха толкова очудени   Не че нещо, ама начинът по който обезглави Сър Родрик беше епичен от всякаква гледна точка! Това обезглавяване ми напомня за някакъв финишър във Mortal Kombat. Сега след като дивачката и Ходор взеха Бран и малкият му брат се получава така, че всички деца на Старк са изгубени някъде из Седемте кралства.

Радвам се, че в този епизод най-накрая се наблегна на случките извън Вала.Общо взето събитията отвъд Вала започнаха в този епизод там където свършиха в миналия. След като за пореден път се откъсна от своите съюзници, сега той ще скита сам отвъд Вала, търсейки своите събратя и водейки своята заложничка.

То "уж" беше на шега, ама Тирион наистина прати Марцела в Дорн :D . Това беше доста изненадващ за мен момент. Джофри продължава да бъде все такъв диктатор. Много ме израдва, когато го нацелиха с тор и каза " Kill them! Just kill them all!", със сигурност Джофри(както казва Тирион) е изгубен, защото той си е с идеята, че "Кралят прави каквото му хареса". Хареса ми и как Хрътката спаси Санса! Когато убиваше нападателите над принцесата изглеждаше като Терминатора.
Тук малко се ядосах, защото ефектите с кръвта са направени изключително зле и това си е още от първият епизод. Просто е нереално да наръгаш човек в корема и неговите черва и вътрешности веднага да изпадат.
Като за финал относно събитията в Кралски Чертог мога да кажа, че вече е почти ясно, че Джофри ще бъде свален от власт. Той отдавна загуби контрол над народа и колкото и да се опитва, Тирион няма да успее да оправи нещата(така го виждам поне аз до момента).

Случките около Аря отново бяха интересни. Мога да кажа, че много лековато тя похаби своето 2-ро право да убие някой човек. Дори сега, след като Тайвин видя как убиват негов служител, смятам, че вече всички в Харанхъл са на ясно, че нещо ги убива. Видяхме и разговора между Аря и Тайвин относно своите бащи и така се показа, че всъщност влиянието на Нед Старк върху Аря все още е много силно.

В епизода видяхме и прекрасната Денерис, чиито шансове да премине отвъд морето и да стъпи във Вестерос драстично намаляха, след като господарят на подправките отказа да и помогне. Така до момента изглежда, че единственото, което може да направи е да се омъжи за Ксаро.
Продуцентите естествено запазиха най-интересното за края на епизода, когато драконите на Денерис бяха откраднати, а фигурата която го направи вървеше към някаква кула....

Невероятно силен епизод на Game of Thrones! Като цяло вече се вижда как всичко върви към кулминацията и края и на този 2-ри сезон на Game of Thrones. Мисля, че и този сезон епизодите ще бъдат само 10, тъй че трабва да им се насладим :) .

Крайна оценка: 10/10!

Ето го и трейлъра за 7-ми епизод:

Няма коментари:

Публикуване на коментар