неделя, 19 февруари 2012 г.

Малоумието в цените на игрите за Playstation Portable на българските пазари

Тази тема се отнася ЕДИНСТВЕНО, за psp-игрите в посочените онлайн магазини.

Причината да пиша тази тема, е ОГРОМНАТА разлика в цената на psp игрите на българския пазар. За целта съм избрал една небезизвестна Playstation игра и няколко от известните български сайтове за купуване на игри.

Играта е Modnation Racers:

















Сайтовете, които съм избрал да проверя са: pulsar.bg, ozone.bg, technomarket и multirama.



Преди обаче да започна да ви говоря за игрите, трябва да знаете оригиналната цена на онлайн копието на играта.

PS Store - В момента играта може да се закупи през PS Store, на цена от 7,99 евро, което си е сравнително евтино.

Естествено обаче, че играта е много по-евтина,  когато се купува онлайн. Затова, аз проверих в един голям чуждестранен сайт, за да видя колко аджеба е ритейл изданието на Modnation Racers! Сайта, в който погледнах, беше Amazon,  а цената на физическото издание на играта е 10,99$.

Остановихме оригиналната цена на играта, сега нека видим какво става и на българския пазар. Започваме отзад напред!
4. Място отива при..............:

Тъжно, но факт! В един от най-големите сайтове за игри в българия, се оказва, че цената на Modnation Racers, е най-висока. От сайта на пулсар можете, да се сдобиете с физическото издание на играта за  "скромната" сума от 39.95 лв.



3. Бронза отива при още един известен български сайт за покупка на игри:
Скуката , че ще се изиграе, ще се изиграе, но не препоръчвам да си купувате играта от сайта на Ozone. Аз лично бях доста разочарован от цената на играта в този сайт, защото като цяло Ozone продават продуктите си по-изгодно от pulsar и цените на PC игрите са добри, но просто не разбирам защо се е получило така. Все пак, няма да им простя тази грешка и така Ozone.bg грабва бронза като минава pulsar.bg,  точно с 95 стотинки или по-точно - 39.00лв.

2. Среброто отива при........:
Странно, но факт! Техномаркет успява да мине и ozone.bg и pulsar.bg в цената на Modnation Racers. Иии така, един от най-големите(ако не и най-големия) магазин за техника у нас, успява да продаде Modnation Racers, на по-малка сума от двата най-големи сайта за продажба на игри у нас. Това, не би било толкова учудващо, ако говорихме за малка разлика, но подяволите, става дума за почти 20 лв. разлика в цената на играта. Ако сте от умните, ще можете да си вземете Modnation Racers, от Техномаркет на цена от 19.99лв.!

1.Златният медалист в класацията, се оказва, че е:
 Е, явно освен от компютри, Multirama, разбират и от това на какви цени да пускат своите игри. Можете спокойно да се сдобиете с Modnation Racers на цена от 19.00лв.! Така Modnation Racers ще ви излезне с: 20,95лв. по-евтино от колкото да си купите играта от pulsar.bg, с 20 лв. по евтино от ozone.bg и с 99 стотинки по-евтино от technomarket.

За жалост, това не важи единствено за Modnation Racers! В класацията съм пропуснал магазините на konzoli.com и technopolis, защото в сайта им не мога да видя играта.

Е това беше моето проучване! Аз бях и все още съм savag3 и се надявам да ви е харесало написаното от мен. Ако някой от ozone.bg или pulsar.bg чете това, нека се замислят върху цените на своите psp игри.

3 коментара:

  1. Наистина е странна тази разлика

    ОтговорИзтриване
  2. ima li go v tehnomarket i kolko struva

    ОтговорИзтриване
  3. Кое дали го има в техномаркет?

    Modnation Racers я има в техномаркет за 19.99. Ако си поръчаш играта ще ти излезе 22-23 лева....

    Пиши на кирилица!

    ОтговорИзтриване